LESSEN

Wil je graag elke week les of liever één keer per maand een intensief weekend? Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.
In september start het nieuwe lesseizoen. 

wekelijkse lessen

BULERÍAS POR FIESTA (improvisatie)

dinsdag 19:15 - 20:15
Danservaring niet vereist, basiskennis van het compás wordt aangeraden.

Een grote kring, vrolijk geklap en geroep en dan... ben jij aan de beurt om in het midden een pataíta te dansen.
Misschien breekt het angstzweet je al uit bij de gedachte, of heb je geen idee waar je moet beginnen. Of misschien weet je wel wat je moet doen, maar mis je de ervaring of zitten de zenuwen je in de weg. 

Door wekelijks te oefenen in de veilige omgeving van onze studio krijg je de kans om eindelijk eens écht vertrouwd te raken met het fenomeen bulerías por fiesta.
In deze lessen leer je stap voor stap alles wat je nodig hebt om onbezorgd en met plezier te improviseren. 

blok 1:  14 september t/m 26 oktober: €135,-
blok 2: 9 november t/m 21 december: €135,-

FARRUCA (choreografie)

dinsdag 20:15 - 21:30
vanaf 3 jaar ervaring

In deze krachtige stijl gaat het om strakke lijnen en loepzuiver voetenwerk. Minimalistisch en zonder franje, met een spannend contrast tussen kracht en sierlijkheid. Ook de dames dansen deze stijl volgens traditie in een broek i.p.v. rok.

blok 1:  14 september t/m 26 oktober: €145,-
blok 2: 9 november t/m 21 december: €145,-

maandelijkse lessen


Hoe het werkt:
Één keer per maand een intensief lesweekend waarin wordt gewerkt aan een doorlopende choreografie.
Aan de hand daarvan wordt dieper ingegaan op techniek, expressie en achtergrondkennis.

Wanneer er geen les is kunnen leerlingen elke zondag de studio in om zonder docent het materiaal door te nemen.
Eventuele vragen of moeilijkheden worden dan weer in het volgende lesweekend aangepakt.

De twee intensieve lesdagen geven ruimte om diep op de lesstof in te gaan en aandacht te besteden aan details die het verschil maken. Het zelfstandig onderzoeken en uitwerken van het lesmateriaal helpt vervolgens om de bewegingen eigen te maken en meer inzicht en controle te krijgen. 

Wie het leuk vindt om op het podium te staan kan aan het einde van het lesjaar schitteren tijdens de eindvoorstelling(en). 

SOLEA & SOLEA POR BULERIA (min. 4 jaar ervaring)

Deze palos zijn nauw verbonden, maar hebben allebei een eigen tempo en sfeer. 
We beginnen met een gedragen, intieme soleá waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd, om vervolgens los te barsten in een onstuimige soleá por bulería die ons voortstuwt en niet meer te stoppen is.

Maandelijks lesweekend: zaterdag & zondag 12:45u - 15.15u 
Oefendagen buiten de lesweekends (optioneel): zondag van 14.00u - 15.30u.
Kosten: €70,- per maand
Start: 18 september

FANDANGOS con sombrero (min. 4 jaar ervaring)

Deze choreografie dansen we met een traditionele Spaanse hoed: De sombrero de ala ancha (hoed met brede rand), afkomstig uit Cordoba.
De hoed is er niet alleen voor de sier, maar vormt een belangrijk onderdeel van de choreografie. De Fandango is een van de oudste flamenco palos en kent vele stijlen en variaties. Dankzij de prachtige melodieën en het aanstekelijke ritme is het een inspirerende palo om te bestuderen.

Maandelijks lesweekend: zaterdag & zondag 15:30u - 18.00u 
Oefendagen buiten de lesweekends (optioneel): zondag van 15.30u - 17.00u.
Kosten: €70,- per maand
Start: 18 september

AGENDA MAANDELIJKSE LESWEEKENDS 

Beide groepen hebben les op de volgende dagen:

2021
18 & 19 september
16 & 17 oktober
13 & 14 november
11 & 12 december

2022
15 & 16 januari
12 & 13 februari
12 & 13 maart
9 & 10 april
7 & 8 mei
11 & 12 juni

Lestijden:
SOLEA: zaterdag & zondag 12:45u - 15.15u 
FANDANGO: zaterdag & zondag 15:30u - 18.00u 

De overige weekends kan worden geoefend zonder docent:
SOLEA: zondag 14.00u - 15.30u.
FANDANGO: zondag 15.30u - 17.00u

algemene voorwaarden

• De lessen zijn ingericht om als serie te worden gevolgd. Na aanmelding en (aan)betaling van de eerste termijn wordt voor jou een plaats gereserveerd voor het hele seizoen (september t/m juni). Tussentijds opzeggen is mogelijk aan het einde van een lesblok, met een opzegtermijn van 2 weken.

• Het tarief omvat de lessen, choreografie, het gebruik van de studio op oefendagen en toegang tot het video- en audiomateriaal uit de lessen.

• Indien je (een deel van) een lesblok niet aanwezig kunt zijn, blijft het volledige bedrag verschuldigd, ongeacht de reden van verzuim. 

• Gemiste lessen kunnen in overleg met de docent worden gecompenseerd door een andere les te volgen binnen hetzelfde blok. Inhalen van gemist lesmateriaal kan aan de hand van de video- en geluidsopnames uit de les en tijdens de wekelijkse oefendag met groepsgenoten (alleen voor maandelijkse lessen).

• Video- en geluidsopnames uit de lessen zijn uitsluitend bedoeld voor leerlingen van de desbetreffende les of cursus en mogen niet openbaar worden gemaakt (bijv. via facebook, youtube e.d.) of worden gedeeld met mensen die niet deelnemen aan de lessen.

• Als de docent genoodzaakt is een lesdatum te wijzigen en een deelnemer hierdoor niet aanwezig kan zijn, kan in overleg met de docent een inhaal-les of andere vorm van compensatie worden afgesproken.

• Restitutie van lesgeld is in geen enkel geval mogelijk.

• Indien er als gevolg van COVID-19  geen groepslessen mogelijk zijn, zal de docent zich inzetten om een alternatief aan te bieden. Dit kan zijn d.m.v. het splitsen van groepen in kleinere aantallen met aangepaste lestijden, het aanbieden van video's en online lessen en/of het beschikbaar stellen van de studio voor leerlingen om alleen of in kleine groepjes te oefenen. Dit alles in overleg en passend bij de mogelijkheden en beperkingen op dat moment. Reeds betaalde lessen worden niet gerestitueerd. 

© Copyright 2021 Tamar Porcelijn

Made with Mobirise